Hvor mye bør man betale for forsikring på leiebil?

Boligkjøp og bilkjøp er to av de mest kostbare investeringene de fleste investerer i i løpet av livet. Når du betaler forsikring, er det alltid lurt å betale nok til å dekke skader du selv ikke kan dekke. Derfor kan summen på dette ofte bli stor. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring på leiebiler. Det finnes mange slike forsikringer i ulike prisklasser, som dekker ulike formål.

Forsikringer til leiebil

Det finnes svært mange forsikringer, til ulike bruksområder. Tar du utgangspunkt i en forsikring fra en stor norsk bank vil du være godt dekket. De fleste forsikringer dekker de fleste uhell, også dersom du leier bil i utlandet. Forsikring på leiebil i utlandet kan du få gjennom utleier sin nettside, eller gjennom en søkemotor. Det kan være lurt å undersøke alle muligheter før du velger, da de varierer i pris og dekningsområde.

  • Du kan kjøpe forsikring på leid bil gjennom utleier
  • Forsikringen varierer avhengig av sjåfør
  • Ekstra personforsikring kan være nødvendig på reise

Forsikringer for kjøretøy som leies i utlandet varierer i pris. Dersom du skal reise, er det tre ulike forsikringer det lønner seg å ha. Slik vil både du og reisefølget, samt kjøretøyet, være godt dekket dersom uhellet skulle være ute. Både ansvarsforsikring og kaskoforsikring er nødvendig ved leie av bil. I tillegg kan det lønne seg å inkludere en tyveriforsikring. Spør gjerne om disse når du skal forsikre ditt kjøretøy.

Ikke betal dobbelt

Om du skal reise i utlandet med familien, er det viktig å undersøke hvor godt dere er dekket. Dette gjelder spesielt dersom du eller dere har reiseforsikring eller kredittkortforsikring, for det er ikke nødvendig å betale dobbelt. Det er ofte mye som er inkludert i prisen, dersom du har en god reiseforsikring. Det er hyggeligere å bruke penger på selve ting i ferien, enn på din utleide bil!

  • Undersøk hva dine forsikringer dekker

Overslag ved skade av bil

En skade på leiebil i utlandet kan fort bli dyrt. Prisene avhenger av om skadene er store eller små. Det er likevel ikke uvanlig at dette fort koster flere hundre tusen kroner, dersom du er uheldig. Om du skal kjøre gjennom land med mye natur og dårlig terreng, er forsikring mot sterk vind og steinsprut viktig. Kjører du derimot i høyt trafikkerte områder, kan det lønne seg med forsikring mot skader på andre biler.

Ekstra forsikringer

En forsikring på leiebil er ikke kun en forsikring. Under denne definisjonen finner du flere underkategorier. Sammenlagt vil de gjøre at prisen på forsikringen vil øke. Dette inkluderer blant annet kasko- og ansvarsforsikring, tyveriforsikring, og forsikring mot tyveri av eiendeler. Egenandelforsikring, personlig ulykkesforsikring samt reduksjon av egenandel ved personlig ulykke og veihjelp fjnnes også her. Bestem deg på forhånd hvilke forsikringer du har behov for. Mange forsikringer kan du ofte velge bort.

Overslag på god forsikring som privatkunde

For et prisoverslag, kan Gjensidige og Tryg brukes som standard. Den billigste forsikringen ligger på mellom 400 kroner og 500 kroner i måneden, mens den som dekker mest, ligger på mellom 900 kroner og 1 100 kroner i måneden. De billigste forsikringene dekker de mest nødvendige områdene. Dette inkluderer kasko- og ansvarforsikring, som dekker skader dersom du er involvert i en ulykke. Disse inkluderer også høyere egenandel.

Den beste forsikringen på markedet dekker de fleste behov, for både deg og familien. Om du skal kjøre i Norge eller utlandet i sommer, kan flere skader dekkes med en god forsikring. Tilfeldig hærverk, frastjålet utstyr fra bilen, brann, tyveri, samt mye annet, vil være inkludert i forsikringen. På denne måten vil du unngå å måtte betale ekstra summer på slutten av ferien, dersom uhellet virkelig skulle være ute.

Sammenligning av forsikringer

Gjensidige starter med noen tips for nordmenn i utlandet. Først og fremst kan du med deres beste forsikring, få bilen på verksted umiddelbart for reparasjon. Dette gjelder dersom noe skulle skje mens du er på ferie i Norden. Særlig mange skal på Norgesferie denne sommeren, mens andre skal på sommerferie i Norden. Kanskje med kjæresten eller familien. Det finnes mange overraskende situasjoner som kan oppstå underveis på veien.

Det er ulike faktorer som skiller Gjensidige og Trygs leiebil-forsikring. Blant annet hva du kan forvente å få igjen av midler, dersom du skulle få frastjålet dine eiendeler på ferie. Om noe av ekstrautstyret til bilen blir stjålet, kan du få igjen opptil 50 000 kr. Du kan få tilbake opptil 10 000 kr, dersom eiendeler fra bilen blir stjålet. En annen viktig forskjell på disse forsikringene, er at Gjensidige også inkluderer totalskadeforsikring på bilen.

Undersøk også samboers forsikringer

Om du er gift, eller samboer med felles økonomi, kan du få flere fordeler. Det kan som oftest lønne seg å undersøke hverandres forsikringer, før innkjøp av felles forsikringer til bolig, bil, og diverse annet. Enkelte ganger kan du være relativt godt dekket gjennom jobben. Forskerforbundet og Legeforbundet er eksempler på forbund som sørger for forsikringer i særklasse for sine arbeidstakere. Familien til den enkelte arbeidstakeren inkluderes i disse forsikringene.

Gjennom disse forbundene vil du kunne finne flere gode forsikringer. De tilbyr både gode livsforsikringer til innbo, samt ulike forsikringer for både bolig og barn. I mange tilfeller kan du automatisk bli dekket 100 % gjennom et forbund du eller din ektefelle er medlem av. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å finne ekstra forsikringer, da du slik vil skulle klare deg godt i de fleste situasjoner.

Avslutningsvis om ulike forsikringer til kjøretøy

Ikke betal for mye for en forsikring, men ikke betal for lite. Du kan få enkel forsikring for cirka 500 kr, men de bedre forsikringene koster ofte rundt 1 000 kr. Dette for å få dekket utgifter ved tyveri, skader på bil, samt lavere egenandel. For å senke utgiftene, kan du se hvilke forsikringer du har fra før. Undersøk også aktuelle reiseforsikringer, og hva disse dekker. Du kan også få dekket forsikring gjennom din kredittkortavtale.

Det viktigste en forsikring bør dekke

En forsikring bør ha ansvarsforsikring, kasko- og tyveriforsikring inkludert som de viktigste fokusområdene. En bedre forsikring dekker også utgifter til ny bil, dersom det skulle oppstå en feil med kjøretøyet du har leid i løpet av ferien. Dette gjelder derimot dersom den har kjørt inntil maksimalt15 000 kilometer totalt. Du kan også få igjen penger ved tyveri under ditt leieforhold.