Tilleggstjenester til leiebil, hva trenger du?

Hvis du planlegger å dra på bilferie med leiebil kan det være lurt å sjekke hvilke ekstratjenester som er tilgjengelige. Mange har behov for ekstra utstyr i bilen. Dette kan for eksempel handle om at de reiser med barn og trenger barneutstyr. Mange har også behov for ekstra bagasjeplass, eller navigasjonsutstyr. Her kan du lese mer om vanlig ekstrautstyr og tilleggstjenester som tilbys.

Barn i bilen?

Dersom du reiser med barn i bilen, er det naturligvis viktig å tenke på deres sikkerhet. Husk at en leiebil normalt sett er strippet for ekstrautstyr som barneseter, og at dette derfor må leies utenom. De beste bilutleiefirmaene tilbyr et godt utvalg av barneseter i høy kvalitet, slik at du kan være sikker på at barnet sitter trygt fra start til slutt. Pass på prisen, da gode barneseter ikke trenger koste så mye.

  • Babyseter (0–13 kg)
  • Barneseter (9–18 kg)
  • Belteputer (15–36 kg)

Når du skal velge barnesete til leiebil er det viktig å ta hensyn til barnets alder, vekt og høyde. De største barna kan sitte på en beltepute, noe som sørger for at beltet kommer i riktig høyde i forhold til kroppen. Mindre barn sitter i et barnesete, som sørger for tilstrekkelig med støtte og komfort. Spedbarn og babyer skal sitte i et babysete som er beregnet på barn mellom 0 og 13 kg.

Internett

Bilen er et supert fremkomstmiddel når du er på ferie, men det er ikke tvil om at kjøreturen ofte kan oppleves som kjedelig og lang – spesielt for de minste. Dersom du ønsker å gi dem tilgang til underholdning på veien, kan det være lurt å ta med et nettbrett eller lignende. Mange leiebilfirmaer gir deg mulighet for tilgang til mobilt Wi-Fi. Slik kan du surfe på veien!

  • Underholdning hvor som helst med mobilt Wi-Fi
  • Gi barna underholdning på veien

Ekstra forsikringer

Med en ekstra forsikring til din bil kan du få mer trygghet på reisen. Noen forsikringer er allerede inkludert, som kollisjonsforsikring eller tyveriforsikring. Mange bilutleiefirmaer tilbyr deg imidlertid ekstra forsikringer utenom de obligatoriske. Du kan for eksempel kjøpe forsikringer som gir deg lavere egenandel ved skade, frontruteforsikringer, personskadeforsikringer og lignende. Finn ut hvor mye du er villig å betale for mer trygghet, og avgjør hva som er nødvendig.

Navigasjonsutstyr

Skal du på bilferie, er en GPS nesten obligatorisk. Mange biler har allerede innebygget GPS, men dette kan også leies som ekstrautstyr. Ved eldre modeller, er det ikke sikkert GPS følger med. Med navigasjonsutstyr som GPS vil du enkelt finne veien fra A til B. Dette er spesielt gunstig dersom du er på ferie i ukjent terreng. Et vanlig kart kan også fungere.

Vinterutstyr

Vi nordmenn vet at det kan bli nødvendig med mer utstyr om vinteren. Vinterdekk trenger du ikke bekymre deg over, da dette er noe leiebilselskapet vil ha fikset uansett. Men noen ganger kan du ha behov for ekstrautstyr – som skistativ. Planlegger du å reise på ferie med familien til et skisted? Da må du nesten ha et skistativ på taket. Dette kan leies til din bil!

Det er ikke slik at enhver leiebil kan ha skistativ på taket. Derfor er det viktig at du leier en bil med feste for skistativ dersom bilen må frakte ski. Velger du en stasjonsvogn vil som regel denne ha feste til skistativ. Husk at et skistativ eller en takboks også kan brukes til annen bagasje om nødvendig. Kontakt ditt leiebilfirma og finn ut om skistativ er tilgjengelig for leie.

Ekstra sjåfør

Nettavisen har tidligere omtalt muligheten for å leie en ekstra sjåfør til leiebilen. Husk at ikke hvem som helst kjøre bilen. Det er det kun hovedleietaker som er forsikret som sjåfør som kan. Planlegger dere å bytte på hvem som kjører, er det derfor viktig med forsikring for en sjåfør til. Dette er noe de fleste leiebilselskaper tilbyr. Du og en annen person kan derfor fint veksle på kjøringen.

Alle sjåfører skal legges inn i din leiebilavtale, slik at alle er dekket av sjåførforsikring. Alle sjåførene må fremvise førerkort og identifikasjon til leiebilselskapet. Dette fordi at en leiebil kun kan kjøres av personer med gyldig sertifikat. Eventuelle tilleggssjåfører blir underlagt tilsvarende leievilkår som den som er hovedleietaker av en utleiebil. Tenk over hvorvidt det er nødvendig med flere sjåfører på reisen, da det kan øke prisen.

Leiebil én vei

En populær tilleggstjeneste som tilbys er enveisleie. Dette er praktisk for deg som kun har behov for bil én vei. Flyr du for eksempel til Paris fordi du skal bo noen måneder i Cannes, kan du leie bil fra Paris til Cannes. Det å leie bil kun én vei er en populær tilleggstjeneste, og er mulig å benytte seg av hos mange leiebilfirmaer. Sjekk om muligheten finnes hos din leverandør.

I praksis betyr enveisleie at du henter din leiebil fra ett utleiepunkt, og leverer den inn hos et annet i samme kjede. Dette er en praktisk løsning. Andre som skal leie bil fra innleveringsstedet kan frakte bilen tilbake til utgangspunktet etter hvert. Sjekk mulighetene for å levere din utleiebil inn et annet sted enn du hentet den. Du kan spare mye tid og krefter på en slik løsning.

Andre forespørsler?

Dersom du har andre behov vi ikke har tatt opp her, anbefaler vi å høre med leiebilfirmaet. Ulike firmaer med utleiebil har ulike tilbud for ekstrautstyr og -tjenester. Prisene for ekstrautstyr kan også variere, så gjør litt research før du bestemmer deg. Noen leiebilfirmaer kan for eksempel ha utleie av nettbrett, tilhengere, ryggstøtte, mobilholder, handsfree eller lignende. Sjekk ut dette før du kjører av gårde med din bil!

Oppsummering

Dersom du har behov for billig leiebil, finnes det en rekke tjenester og utstyr du kan leie i tillegg. Det er for eksempel vanlig at et leiebilfirma tilbyr tjenester som flere forsikringer og enveisleie. Du kan også legge til flere sjåfører i din leiekontrakt. Av utstyr kan du leie både barneseter, skistativ og navigasjonsutstyr. God tur, og lykke til med valg av utstyr!